كه اكنون در سراسر جهان و در كليه اقتصادها، از توسعه يافته تا در حال توسعه، جاي پاي خود را باز كرده است.
نوشته زير، تاريخچهاي از تعاون و سازمانهاي تعاوني در اقتصاد جهاني و اقتصاد كشورمان ارائه ميدهد.
مكتب تعاوني در كشورهاي جهان (كشورهاي صنعتي)
فرانسه: در فرانسه نهضت تعاون تحت رهبري هانري كلود دوسان سيمون و شارل فوريه همزمان با جنبش تعاون در انگلستان شروع گرديده و چون طبقه بورژوا احساس خطر كرده بود، جناح راست اين نهضت كه خود را از طبق بورژوا جدا نكرده و تحت رهبري لوئي بلانك قرار داشت تقويت شد تا جايي كه در سال 1848، مجلس ملي فرانسه يك كمك مالي 3ميليون فرانكي را براي گسترش فعاليتهاي تعاوني تصويب كرد.هدف نهضت تعاوني فرانسه بيشتر در جهت توليد بيشتر از طريق متمركزكردن كارگاههاي صنعتي كوچك بود، در حالي كه در انگلستان تعاونيها در جهت مصرف حركت ميكردند. به ترتيب همه كشورها مانند آلمان، روسيه و آمريكا مسير مكتب تعاوني را دنبال كردند.در نتيجه پيدايش و تحول مكتب تعاون در اروپا و ايالات متحده آمريكا است.
تأسيس اتحاديه بينالمللي تعاون (ICA)
بر خلاف معيارهاي گذشته كه شاخصهايي از فرايندها و ابزار توسعه را معيار ارزيابي وضعيت توسعة جوامع بشري قرار ميدادهاند، اهداف اين شاخص بسيار بديهي و دور از دسترس هستند؛ فراتر رفتن از درآمد و ماديات براي ارزيابي رضايت از زندگي در طولاني مدت براي افراد جوامع مختلف، توجه به توسعة انسان، براي انسان و به وسيلة انسان و تاكيد بر اينكه هدف واقعي برنامههاي توسعه در نهايت بايد ايجاد شرايطي براي زندگي سالم، خلاقانه و شاد براي انسانها باشد.
در واقع گزارش شاخصهاي توسعه انساني، اين سؤال را مطرح ميكند كه چگونه شاخصهاي رشد اقتصادي در نهايت موفق ميشوند- يا نميشوند- كه رشد و درآمد را به زبان رفاه بشر ترجمه كنند – يا نكنند.
جالب است بدانيد بنيانگذار اين شاخص، اقتصادداني پاكستاني به نام محبوبالحق بوده است و با استفاده از مفاهيم و روشهاي تعريف شده توسط آمارتيا سن، استاد هندي دانشگاه هاروارد و برندة جايزة نوبل در اقتصاد و با بودجه سازمان ملل متحد اجرا ميشود( قابل توجه آنها كه ميگويند اين غربيها شاخصها را طوري طراحي ميكنند كه آمارهاي ما را پايينتر نشان بدهد و آمارهاي خودشان را بالاتر!) در كل چنين شاخص هايي براي توسعه انساني قابل تعريف هستند و رتبه ها بر اساس اين داده ها تنظيم مي شوند:
شايد نتوان تعريف خيلي دقيق و صحيحي از استاندارد ارايه كرد، ولي بهطور كلي ميتوان اينگونه عنوان كرد كه استاندارد آزمايشها و مطالعات گذشته براي نتيجهگيري و استفاده در آينده است.
البته بايد به اين مهم توجه داشت كه در طول تاريخ همواره معيارهاي استاندارد تغيير ميكند و هيچگاه يكسان نيست. بهواقع هر دورهاي استاندارد خود را ميطلبد. امروزه وقتي كالايي را خريداري ميكنيم به غير از برند آن به تاريخ توليد، انقضا و نشان يا نشانهاي استاندارد آن توجه ميكنيم.
معناي اين واژه عبارت است از مجموع ارزش پولي كالاها و خدمات نهايي توليد شده در يك سال مشخص با استفاده از عوامل توليدي كه متعلق به شهروندان يك كشور مي باشد.
منظور از كالاها و خدمات نهايي نيز آن دسته از كالاها يا خدماتي است كه به مصرف كننده نهايي فروخته مي شود يا به هر طريق ديگر به دست او مي رسد.
محاسبه كالاها و خدمات نهايي در ارزيابي توليد ناخالص ملي به منظور پرهيز از دوبار محاسبه شدن برخي كالاها يا خدمات در كل توليد ناخالص ملي است. به عنوان مثال ارزش فولادي كه به شركت خودروسازي فروخته مي شود به طور جداگانه در مجموع توليد ناخالص ملي محاسبه نمي شود چرا كه ارزش آن هنگام فروش خودرو در قيمت نهايي آن محاسبه مي گردد.
واژه توليد ناخالص ملي هم از لحاظ نظري و هم از لحاظ عملي با واژه "توليد ناخالص داخلي" ارتباط نزديك دارد. البته اين دو واژه با يكديگر تفاوت هايي دارند. اختلاف آنها از آنجا ناشي مي شود كه در هر زمان تعدادي از شركت هايي كه در مالكيت خارجي هاست در داخل يك كشور به توليد كالا و خدمات مشغولند و در طرف مقابل شركت هايي كه در مالكيت اتباع آن كشور هستند و يا شهروندان آن كشور در ساير كشورها به توليد كالا و خدمات مي پردازند.
حجت الاسلام محمد حسن نبوي، معاون تبليغ و آموزش هاي كاربردي حوزه علميه قم گفت: نامگذاري سال جديد از سوي مقام معظم رهبري به سال توليد ملي، دنباله سال گذشته است كه جهاد اقتصادي نام داشت.
وي با بيان اينكه در سال 91، جهاد اقتصادي با نگاه به مصرف كننده تداوم خواهد داشت، گفت: در اقتصاد سه ركن توليد، توزيع و مصرف مطرح است كه سال گذشته بر توليد متمركز بود اما امسال بيشتر ناظر به ركن دوم و سوم يعني توزيع و مصرف است.
اين استاد حوزه علميه قم، بيان داشت: سيستم اقتصادي جمهوري اسلامي و توزيع شبكه داخلي كشور و مردم در چگونگي مصرف، بايد توليد داخلي را ترجيح دهند.
وي گفت: در سي و چند ساله پس از انقلاب اسلامي، كشور ما در زمينه اقتصادي به مولد تبديل شده و در برخي عرصه ها در حد كشورهاي باسابقه در توليد درآمده است.
اين استاد حوزه علميه قم، بيان داشت: توزيع مربوط به شبكه نظام جمهوري اسلامي است كه اگر بخواهيم از توليد داخلي حمايت كنيم بايد توزيع خارجي كنترل شود؛ امروز متاسفانه مصنوعات خارجي با قيمت كم و كيفيت پائين، رقابت را از كالاي ايراني گرفته اند.
وي ادامه داد: ايجاد تعرفه و بهينه ساختن سيستم مالياتي در قلمرو حمايت از توليد داخلي و محدوديت ورود كالاي خارجي، مي تواند وضعيت توليد در كشور را ارتقاء بخشد.
وي با اشاره به اينكه استفاده از توليد ملي به مصرف كننده بر مي گردد كه بايد كالاي داخلي را ترجيح دهد، گفت: برخي به دنبال خريد كالاي خارجي هستند چون كلاس دارد و اين را يك برتري مي دانند.
سياستگذاري و هدفگذاري كلان كشور به عهده مقام معظم رهبري است و ايشان با در نظر گرفتن شرايط مختلف براي هر سال شعار ويژهاي را اعلام ميكنند.
توليد ملي از نگاه صنعتگران در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني كه با اعتقاد قلبي همراه است، را جور ديگر بايد ديد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، جامعه براي پيشرفت و تعالي نيازمند برنامهريزي در عرصههاي مختلف است.
سياستگذاري و هدفگذاري كلان كشور به عهده مقام معظم رهبري است و ايشان با در نظر گرفتن شرايط مختلف براي هر سال شعار ويژهاي را اعلام ميكنند.
با قابليت ها و ظرفيت هاي بالايي كه در صنعت نوغانداري كشور دارد به عنوان مهد نوغانداري مطرح است.
در حال حاضر 22 درصد نخ ابريشم ،16درصد پيله خشك ،21درصد پيله تر از كل توليدات جانبي نوغان كشور در گلستان توليد مي شود و شش درصد بهره برداران كشور در استان فعال هستند.
همچنين گلستان كمربند مياني توليد نوغان در استانهاي شمالي است و ويژگيهاي منحصر و خاص اقليمي اين منطقه موجب شده در بخش توليد نوغان دراستان هزينه هاي توليد بسيار پايين و بهره وري بسيار بالاتر از ساير نقاط كشور باشد.
پرورش كرم ابريشم دراستانهاي گيلان، مازندران، خراسان، آذربايجان، اصفهان، يزد، كرمانشاه و گلستان رايج است كه دراستان گلستان پرورش كرم ابريشم در ارديبهشت و ساير استان ها در فروردين ماه زماني كه توت پنج برگه مي شود آغاز مي شود.
در ايران از فروردين تا مهرماه كه توت به خوبي رشد مي كند مي توان سه بار اقدام به پرورش كرم ابريشم اقدام كرد.
نقاط قوت پرورش كرم ابريشم
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام كرد: امكان افزايش تنوع درصنايع توليدي دركشور وجود داشته و با توجه به وجود درختان توت فراوان در حاشيه مزارع و باغات و روستاها، خودكفا بودن در توليد تخم نوغان وعدم نياز به واردات از جمله نقاط قوت پرورش كرم ابريشم در ايران است.
نگاهي به برنامه «سيماي آبادي»
روستائيان درايران، يكي از تاثيرگذارترين اقشار درعرصه هاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي محسوب مي شوند. به طوري كه در برخي موارد، نقش و تاثير روستانشينان از شهرنشينان پر رنگ تر مي شود. اما جايگاه روستا و روستائيان دررسانه هاي ما، به ويژه سينما و تلويزيون كمرنگ است. با اين حال مدتي است كه در تلويزيون چند برنامه نظير «سيماي آبادي» براي پركردن اين خلادرحال پخش هستند.
براساس آمارها و بررسي ها، حدود 40 درصد از جمعيت كشور همچنان در روستاها زندگي مي كنند. در كنار اين مسئله، دام پروري، كشاورزي و صنايع دستي، به عنوان مشاغل عمده روستايي، بخشي مهمي از اقتصاد كشور را در برمي گيرند و اهميتي حياتي دارند. كشور ما در توليد چندين و چند محصول كشاورزي و باغي، از جمله پسته، زعفران، خرما، زرشك و زردآلو داراي ركوردهاي جهاني است. همچنين بخش عمده اي از فرش و قالي ايراني كه باعث افتخار ملي است، دركارگاه هاي روستايي و با دست هاي شريف روستانشينان توليد مي شود.
گروه صنعت و معدن: پنجمين جشنواره ملي مديران و توليدكنندگان جوان با حضور مسوولان و فعالان صنعتي و اقتصادي برگزار شد. در اين جشنواره از نشان جديد خانه صنعت و معدن جوانان به نام خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان رونمايي شد.
همانند همه همايشهاي صنعتي، اين بار نيز فعالان صنعتي با اشاره به مشكلات بخش صنعت خواستار رسيدگي مسوولان به اين مشكلات و همچنين اصلاح قانون كار شدند.
وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين همايش گفت: اقتصاد متكي به نفت ناپايدار و غيرقابل اعتماد است و مديران و جوانان توليدكننده بايد آرمانهاي خود را در مسير رهايي كشور از اقتصاد متكي به نفت قرار دهند چرا كه اين گونه از اقتصادها پايداري نخواهد داشت.
مهدي غضنفري با بيان اين كه تداوم وابستگي به اقتصاد نفتي، نسلهاي آينده را با مشكلات عديدهاي مواجه ميكند، افزود: بايد در جهت رفع و تغيير اين نقطه ضعف اقدام كرد.
بيما-عضو كارگروه حمايت از توليد گفت: تنها 3 ماه از فرصت قانوني براي استمهال بدهي صنعتگران باقي مانده و اين در حالي است كه هنوز اين مسئله عملياتي نشده است.
آرمان خالقي در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: طبق قانون بودجه 90 تا آخر امسال براي استمهال بدهي واحدهاي صنعتي فرصت داريم و اين در حالي است كه هنوز اين بخش از قانون بودجه عملي نشده و براي اجرا در سال آينده بايد مجدداً در قانون بودجه 91 به تصويب برسد.
وي تصريح كرد: طبق ماده 28 قانون بودجه ۹۰، بانكها ميتوانند بدهي واحدهاي صنعتي را تا سقف 5 سال تقسيط كنند و علاوه بر اين، جرائم توليدكنندگان نيز بايد مورد بخشودگي قرار گيرد.
وي ادامه داد: با وجود فرصت تعيين شده براي استمهال بدهي توليد كنندگان تا پايان امسال، هنوز بانكها اين موضوع را عملياتي نكردهاند.
گروه صنعت و معدن: مشاور سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از تاسيس اولين مركز ملي جوش ايران با كسب تائيد نهايي از رئيسجمهوري در آيندهاي نزديك خبر داد.
عادل بنايي گفت: صنعت جوش كشور يك صنعت راهبردي و زيرساختي است كه بيشتر صنايع با آن مرتبط هستند، اين در حالي است كه كشورهاي پيشرفته صنعتي دنيا از سالها قبل مراكز جوش خود را تجهيز كردهاند و هماكنون محصولات باكيفيتتري را در عرصه فني و صنعتي به دنيا ارائه ميدهند. وي افزود: ايران نيز بنا به مصوبه شورايعالي استاندارد، موفق شده
گروه صنعت و معدن: طرح انتزاع وظايف و اختيارات بخش كشاورزي از وزارت صنعت معدن و تجارت با مخالفت گستردهاي از سوي كارشناسان، فعالان بخش خصوصي و نمايندگان مجلس روبهرو شده است.
مخالفتهاييكه به صراحت و با ارائه دلايل گوناگون در رسانههاي همگاني مطرح شده است. تناقضهايي كه طرح انتزاع با وظايف هر دو وزارتخانه- صنعت، معدن و تجارت و جهاد كشاورزي- دارد، ايجاد زمينه براي موازيكاريهايي كه به كندي در انجام امور منجر خواهد شد، نتايج نامطلوبي كه اجراي برنامههايي مشابه اين طرح در گذشته به دنبال داشته است، ناتواني وزارت جهاد در اجراي و تحقق برنامهها و اهداف محول شده گذشته تنها نمونهاي از دلايلي بوده و هست كه در مخالفت با اجراي طرح انتزاع مطرح شده است.
عضو كارگروه حمايت از توليد در گفتوگو با فارس خبر داد
تهيه جدولي از ۱۰۸ مشكل بخش صنعت با محوريت تأمين مالي
خبرگزاري فارس: عضو كارگروه حمايت از توليد با اشاره به تهيه جدولي از مشكلات بخش صنعت براي ارائه در كارگروه حمايت از توليد، گفت: در اين جدول 108 مورد از مشكلات بخش صنعت ذكر شده كه راهحلهاي مناسب براي رفع آنها در كارگروه ارائه خواهد شد.
آرمان خالقي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: مشكلات بخش صنعت در ۱۰ حوزه اصلي از جمله قضايي، صادرات و واردات، بروكراسي اداري، پولي و بانكي و گمرك تهيه شده كه در آن بيشترين مشكل توليدكنندگان به تأمين مالي مربوط ميشود.
وي ادامه داد: مبادلات تجاري با ساير كشورها، قاچاق كالا و ماليات نيز از ديگر مشكلات بخش صنعت است كه در اين جدول به آن اشاره شده است.
واگذاري ۳۰۰ شهرك و ناحيه صنعتي در سال توليد ملي
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام شش برنامه محوري اين سازمان از تكميل و راهندازي طرحهاي داراي حداقل ۵۰ درصد پيشرفت فيزيكي در شهركها و نواحي صنعتي درسال توليد ملي خبرداد.
به گزارش گسترش آنلاين از خبرگزاري مهر، فخراله مولايي گفت: سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي در نظر دارد در اولين گام در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به صورت فوري نسبت به رفع موانع موجود براي تكميل و راهاندازي طرحهاي صنعتي با حداقل ۵۰ درصد پيشرفت فيزيكي به تعداد ۶ هزار و ۲۲۳ فقره با اشتغالزايي ۱۱۷ هزار و ۸۷ نفر اقدام كند.معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از تمركز بر تكميل امكانات زيربنايي شهركها و نواحي صنعتي به عنوان دومين برنامه كليدي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي درسال توليدي نام برد و افزود: نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري، نقش اين سازمان و شركتهاي تابعه را در شكوفايي اقتصادي كشور پررنگتر نموده و انگيزه همه دست اندركاران و تلاشگران اقتصادي ايران اسلامي را به صورت مضاعف تقويت ميكند.وي تصريح كرد: به منظور بسترسازي مناسب براي حضور سرمايه گذاران بخش خصوصي در شهركها و نواحي صنعتي درجهت حمايت از سرمايه ايراني، سازمان صنايع كوچك در سال جاري با تمركز بر تكميل امكانات زيربنايي شهركها و نواحي صنعتي نظير آب، برق، گاز و مخابرات، شرايط مساعد و مطلوب را براي حمايت از سرمايهگذاري بخش خصوصي به عمل ميآورد.مولايي
ضرورت تدوين سند ملي براي تحقق شعار حمايت از توليد ملي
بايد تمامي مشكلات به صورت يك به يك بررسي شود و با استفاده از ظرفيتها و امكاناتي كه در اختيار
داريم براي تحقق شعار سال جاري تلاش كنيم.
معاون اول رييس جمهور گفت: سياستها و برنامه هاي حمايت از توليد بايد پس از تدوين نهايي و هماهنگي ميان همه دستگاهها و بخشهاي مختلف به يك سند ملي تبديل شده و همه بر اساس اين سند، در يك مسير مشخص و در راستاي تحقق شعار حمايت از توليد ملي حركت كنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت ،محمدرضا رحيمي عصر امروز (شنبه) در جلسه كارگروه حمايت از توليد اظهار داشت: در سال 90 برغم مشكلات متعددي كه بر سر راه توليد بود، موفقيتهاي بزرگي در كشور در جهت توليد حاصل شد كه ارتقاء رقم صادرات غير نفتي به بيش از 45 ميليارد دلار يكي از اين موفقيتها بود.
به نام خدا
و امّا توليد ملّي ...
اكنون كه مبحث توليد ملي به نقل محافل تبديل شده و بنگاه ها و تشكل هاي توليدي سراپا شعف شده اند كه امسال رسيدگي به خواسته ها و دل نگراني هايشان در مركز توجه عموم قرار گرفته است، در همين روزهاي ابتدايي سال و به منظور تسريع در به ثمر رساندن اين اقدام ارزشمند ملّي كه در راستاي تحقق اهداف متعالي سند چشم انداز توسعه ايران اسلامي يا همان افق 1404 مي باشد، موارد ذيل با توجه به اهميت نقش سه گروه اصلي عامل به اين برنامه و با توجه نوع فعاليت مرتبط با موضوع براي هر گروه، پيشنهاد ميگردد:
الف ـ اقدامات قابل انجام توسط فعالان اقتصادي شامل: سرمايه داران، سرمايه گذاران، كارآفرينان، كارفرمايان، توليدكنندگان، ارائه دهندگان خدمات، بازرگانان، صاحبان واحدهاي صنفي، كارگران و تشكل هاي اقتصادي ( شامل انجمن ها و سنديكاها و اتحاديه هاي كارفرمايي، تخصصي، كارگري و ...) :
1- سرمايه داران (صاحبان سرمايه) با توجه به نيازهاي ضروري داخلي و فرصتهاي حضور كالاهاي ايراني در فراسوي مرزهاي ايران ميتوانند با ايجاد تحرك در سرمايه هاي موجود و راكد خود و خروج از وضعيت نگهداري پول خام، كالاهاي لوكس، زمين، ابنيه غير ضروري، طلا، ارز و نظاير آنها، نسبت به شناسايي راه هاي سرمايه گذاري جهت ايجاد كارخانجات و واحدهاي توليدي يا حفظ و توسعه آن ها يا خريد سهام اين قبيل بنگاه ها به طور مستقيم يا از طريق بورس به صورت مستقل يا مشاركتي با سايرين اقدام نمايند و در اين مسير از بهره مندي از تجارب تشكل هاي تخصصي و كارشناسان و مديران خبره و متخصص حوزه هاي مربوطه دريغ نورزند تا از اتلاف منابع و سرمايه و زمان پيشگيري شده و با كمترين هزينه بهترين سرمايه گذاري توليدي محقق شود. بايد توجه داشته باشيم كه هر سرمايه اي كه منجر به ايجاد يك واحد توليدي مي شود در حقيقت از يك سرمايه كاملا شخصي غيرمولّد تبديل به سرمايه ملي شده و علاوه بر تعلق به شخص صاحب سرمايه، با توجه به گسترش دامنه انتفاع و اثربخشي آن به سرمايه يكايك آحاد ملت تبديل مي گردد.
2- سرمايه گذران به عنوان گروهي از فعالان اقتصادي كه همواره با بررسي تحولات اقتصادي ملي و فراملي به دنبال اطلاع از بهترين فرصت ها براي كسب درآمد و سود بيشتر از سرمايه موجود خود هستند، چنانچه فرصتهاي اقتصادي را در سرمايه گذاري هاي توليدي و بلند مدت و نه واسطه اي و كوتاه مدت و مقطعي جستجو نموده و با هدايت
در ادبيات اقتصاد كلان بهويژه مباحث توسعه، يكي از مباحث كليدي توسعه اقتصادي، نحوه و چگونگي افزايش توليد ملي كشورهاست. معرف «توليد ملي» همان «اندازه اقتصاد» يا «توليد ناخالص داخلي» كشورهاست. البته اين متغير به تنهايي براي توسعه اقتصادي كافي نيست، چراكه مهم اين است كه اندازه سرانه توليد ناخالص داخلي چه ميزان است و همينطور ساختار و تركيب آن به چه شكل است و مهمتر از آن اينكه چگونه توسعهيافتگي كشورهاي در حال توسعه را ميتوان محقق كرد يا در واقع شكاف توسعهنيافتگي آن كشورها را كاهش داد و بالاخره آيا بين توليد ملي و رقابتپذيري اقتصادها نسبتي وجود دارد يا نه؟ و آيا ميتوان نتيجه گرفت كه رقابتپذيرترين اقتصادهاي جهان، اقتصادهايي هستند كه اندازه اقتصاد يا در واقع توليد ملي آنها بالاترين است. در پاسخ به اين پرسشها در ادامه ضمن تحليلي نظري كوتاه، ارتباط دو مقوله رقابتپذيري و توليد ملي تبيين و آنگاه از اين منظر جايگاه ايران نيز تحليل خواهد شد.
به گزارش هم انديشي؛ معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت در همايش تقدير و تجليل از برترينهاي پژوهش دانشگاه علوم پزشكي مشهد كه در تالار شهيد هاشمينژاد بيمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار داشت: در بررسي روند رشد كمي توليدات علمي كشورهاي جهان كه در كليه گرايشها علمي انجام و نتايج آن در نشريه نيچر(Nature)به چاپ رسيده است ايران جزء 40 كشور برتر جهان در توليد علم و نخستين كشور دنيا در پيشرفت علم در سال 2011 ميلادي به شمار مي رود.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري مبني بر لزوم جهاد علمي و كسب مرجعيت علمي منطقه خاطر نشان كرد: در حال حاضر ايران، كشور دوم منطقه پس از تركيه (با فاصله توليد دو هزار مقاله) در زمينه توليد علم به شمار مي رود و با ادامه روند رشد علمي كشور دستيابي براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله و برنامه پنجم توسعه ميسر خواهد شد.
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
هيات داوران دومين جشنواره راديو و تلويزيونهاي اسلامي با گزينش توليدات برتر اعضاي اتحاديه راديو و تلويزيونهاي اسلامي در كارگروههاي تخصصي، به كار خود در تهران پايان داد.
به گزارش سرويس تلويزيون و راديو ايسنا به نقل از دبيرخانه اين جشنواره بينالمللي، اعضاي هيات داوران جشنواره در بخش آثار تلويزيوني شامل عليرضا سجادپور(مدير كل نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي وزارت ارشاد)، ناصر بحمد (مدير شبكه الصراط لبنان)، مضرالبكاء (مدير شبكه الغدير عراق)، سعيد غفاري (مدير سيماي انگليسي شبكه جهاني سحر)، منعم سعيديپور(كارشناس رسانه) و شعبانعلي كيواني(دبير كميته انتخاب آثار تلويزيوني و تهيهكننده تلويزيون) به بررسي 42 اثر راه يافته به بخش مسابقه برنامههاي تلويزيوني دومين جشنواره توليدات راديو و تلويزيونهاي اسلامي پرداختند.
همچنين حميدرضا خزائي(قائم مقام معاون برنامهريزي و نظارت سازمان صدا و سيما)، جلال الموسوي( مسؤول نظارت و ارزيابي راديو النور لبنان)، عبدالغني بستاني (مدير گروه معارف شبكه جهاني الكوثر)، سيامك كاكايي (مدير راديو كردي معاونت برونمرزي)، وليالله قره قاني(دبيركميته انتخاب آثار راديويي و مدير راديو ژاپني معاونت برونمرزي صدا و سيما) در كميته داوري آثار راديويي كار انتخاب برترينهاي جشنواره در بخش آثار راديويي را از ميان 63 اثر انتخابي براي داوري، به انجام رساندند.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: گيلان داراي جايگاه مناسبي براي پرورش طيور به ويژه مرغ سبز است و از استانهاي پيشرو در توليد مرغ سبز به شمار ميرود.
مختار مهديزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان، با اشاره به اينكه اين استان به علت داشتن آب وهوايي معتدل، جايگاه مناسبي براي پرورش طيور به ويژه مرغ سبز است، گفت: اگرچه مرغداري هايي كه مرغ سبز در آن توليد ميشود، بايد به سامانههاي سرمايشي و گرمايشي مجهز باشند، اما در صورتي كه شرايط آب و هوايي معتدل باشد علاوه بر صرفهجويي در مصرف انرژي، هزينههاي تغذيه طيور نيز كاهش مييابد.
وي در توضيح تاثير شرايط آب و هوايي در مقدار تغذيه طيور افزود: در آب و هواي معتدل، غذايي كه طيور مصرف ميكنند، فقط صرف پروار شدن آنها ميشود، اين درحالي است كه در شرايط آب و هوايي گرم يا سرد بخش عمدهاي از انرژي حاصل از تغذيه، صرف گرم و يا خنك شدن طيور ميشود.