غلامحسین حسینی نیا در همایش تعاون و تولید ملی که از سوی اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدی سراسر کشور برگزار شد افزود: عدم وجود مکانیزمهای تشویقی افزایش تولید و عدم وجود نگرش رقابتی از دیگر مشکلات تولید کشور است.
وی با تاکید بر جذب سرمایههای سرگردان مردمی به سمت تولید و بخش تعاون از تدوین بسته حمایتی تعاونیها با پشتیبانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد و اضافه کرد: اتحادیهها و تشکلها رکن رکین تعاونی هاهستند و ما نیز در فضای خوب ایجاد شده در نقش حمایتگر و تسهل کننده خواهیم بود.
در این مراسم همچنین مدیر عامل بانک توسعه تعادن با تاکید بر توسعه به همراه عدالت گفت: برون رفت اقتصادهای دنیا از بحران تعاونیها هستند چراکه در بحرانها کمتر آسیب میبینند.
ما شاء اله عظیمی افزود: اگر قرار است کشورها اقتصادشان را به عدالت و استقلال نزدیک کنند بحرانهای گذرایی خواهند داشت. و در مدل بحرانهایی که تامنون پیش آمده اقتصادهای جدید ظاهر میشوند. وی با بلیان سهم ۷ تا ۸ درصدی تعاون از اقتصاد کشور بر افزایش این سهم تاکید کرد.
عظیمی همچنین از قرار داد عاملیت یک میلیارد دلاری بانک توسعه تعاون با صندوق توسعه ملی خبر داد و افزود: این بانک بنا را بر اتحادیه محوری دارد و در خدمت تولید و تعاون کشور است.
دبیر کل اتاق تعاون دیگر سخنران این نشست به مشکلات تعاون گران با دو عامل بیرونی و درونی اشاره کرد و گفت: عدم ایفای تکالیف دولت در حمایت از تولید در بدنه پایینی دولت و عدم تعامل بانک مرکزی، بانکها و موسسات مالی در تخصیص اعتبارات مالی و ارزی و بدهیهای بنگاهها و بخشش جرایم از مشکلات این بخش است چراکه بخشنامههای غیر کارشناسانه بانک مرکزی باعث قفل شدن نقدینگی و بیانگیزگی تولید کنندگان میشود.
پاک بین تصریح کرد: عدم تخصیص تسهیلات به بنگاههایی که بدهی معوق دارند با شرایط تحریم و نوسانات نرخ ارز مشکلات مضاعفی را به وجود آورده.
دبیر کل اتاق تعاون افزود: عدم تسویه بدهیهای دولتی و بنگاههای وابسته به دولت به پیمانکاران تولیدی، اصلاح ساختار بنگاههای اقتصادی با وضعیت جدید قیمت حاملهای انرژی، به روز نمودن تکنولوژی، و توجه به بهره وری در حوزه تولید و مخصوصا تعاونیها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: از ۸ درصد رشد اقتصادی پیش بینی شده باید ۵/۲ درصد از بهره وری حداکثری از ظرفیتهای تولید باشد که فقط نیم درصد از این رقم محقق شد.
وی جلوگیری از هدر رفت انرژی و سرمایه، تعامل بخش آکادمیک با تعاون گران، جایگزینی نیروهای ایستا با نیروهای جوان و متخصص، اموزش ایجاد تخصص بریا مدیران تولید و ایجاد انگیزه و خود باوری عمومی با شعار ما میتواینیم برای رسیدن به خود کفایی ملی توسط اساتید، اصحاب رسانه، دولتمردان، علما و تعاون گران را از راههای مهم دستیابی به شعار امسال عنوان کرد.