وحيد محمدي – استاندارد زندگي كشورهاي صنعتي در چند قرن گذشته رشد فراواني داشته است. شواهد نشان ميدهد متوسط درآمد سرانهٔ واقعي در ايالات متحدهٔ آمريكا و اروپاي غربي ۵۰ تا ۳۰۰ برابر بيشتر از مقدار آن در ۲ قرن قبل ميباشد. مثال بارز ديگر از رشد، در وضعيت دو كره قابل مشاهده است. با وجود جدايي اين دو كشور در ۶۰ سال پيش و يكسان بودن شرايط اقتصادي دو كشور در آن زمان، اكنون درآمد سرانهٔ كرهٔ جنوبي ۱۳ برابر بيشتر از همسايهٔ شمالي خود است. كره جنوبي، يكي از كشورهاي (OECD) محسوب ميشود در حالي كه كرهي شمالي به كمكهاي بينالمللي براي تأمين نيازهاي اوليهٔ مردم خود و رفع مشكل قحطي مواد غذايي محتاج است.
مقايسهٔ وضعيت دو كره، رشد فزاينده در توليد ملي كشورهاي مختلف، پاسخگويي به نيازهاي داخلي و ايستادگي در برابر شرايط مختلف، اهميت موضوع سياستگذاري اقتصادي در مقولهٔ رشد را به ما گوشزد ميكند. اما چه عواملي سبب موفقيت كرهٔ جنوبي شدهاند و آيا سياستگذاران كشور ما هم ميتوانند با الگويي مشابه كرهٔ جنوبي سبب توسعهٔ اقتصادي كشور شوند؟ در هر صورت، الگوي مطلوب كشور ما چه خواهد بود؟ در اين نوشتار به بررسي اين موضوعات ميپردازيم.
«محمدتقي فهيم» منتقد سينما و تلويزيون اظهار داشت: بعد از جنگ و اتخاذ سياستهاي تعديل اقتصادي، با گذشت چند سالي مشخص شد كه ما مسير درستي را به لحاظ اقتصادي طي نكردهايم، در حالي كه كشورهاي دنيا كه معمولا دچار پديدهاي مانند جنگ شدند بعد از خاتمه اين بحرانها همواره به سوي صرفهجويي و سياستهايي رفتند كه بتوانند بيش از قبل مسايل اقتصادي را در زمينه صرفهجويي رعايت كنند.
وي ادامه داد: در كشور ما اين اتفاق بر عكس رخ داده و ما دچار روندي شديم كه روز به روز مردم تشويق به مصرفگرايي شدند و رسانهها در اين ماجرا سهم به سزايي داشتند و سياستگذاري دولتها در اين زمينه مؤثر بوده است.
دكتر عادل پيغامي اقتصاددان و استاد دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص نقش خانواده در اقتصاد مقاومتي گفت: اقتصاد مقاومتي اقتصادي مقاوم است و تعريف تئوريك و آكادميك پيچيده اي ندارد. صفتي است كه ما به اقتصاد چسبانده ايم و از آن يكسري معاني را دنبال مي كنيم. اين نوع اقتصاد در برابر نوسانات و خطرات پيش رو مقاومت مي كند. وي ادامه داد: اين نوع اقتصاد براي رسيدن به پيشرفت و رشد، امكان پايداري و استقامت دارد. اقتصادي كه پويايي زيادي دارد و عملاً افراد متوجه آن نمي شوند و در واقع پيشگيري مي كند تا درمان.
اقتصاد مقاومتي صرفاً نبايد در مقطع تحريم مطرح شود
حجت الاسلام محمد حسن نبوي، معاون تبليغ و آموزش هاي كاربردي حوزه علميه قم گفت: نامگذاري سال جديد از سوي مقام معظم رهبري به سال توليد ملي، دنباله سال گذشته است كه جهاد اقتصادي نام داشت.
وي با بيان اينكه در سال 91، جهاد اقتصادي با نگاه به مصرف كننده تداوم خواهد داشت، گفت: در اقتصاد سه ركن توليد، توزيع و مصرف مطرح است كه سال گذشته بر توليد متمركز بود اما امسال بيشتر ناظر به ركن دوم و سوم يعني توزيع و مصرف است.
اين استاد حوزه علميه قم، بيان داشت: سيستم اقتصادي جمهوري اسلامي و توزيع شبكه داخلي كشور و مردم در چگونگي مصرف، بايد توليد داخلي را ترجيح دهند.
وي گفت: در سي و چند ساله پس از انقلاب اسلامي، كشور ما در زمينه اقتصادي به مولد تبديل شده و در برخي عرصه ها در حد كشورهاي باسابقه در توليد درآمده است.
اين استاد حوزه علميه قم، بيان داشت: توزيع مربوط به شبكه نظام جمهوري اسلامي است كه اگر بخواهيم از توليد داخلي حمايت كنيم بايد توزيع خارجي كنترل شود؛ امروز متاسفانه مصنوعات خارجي با قيمت كم و كيفيت پائين، رقابت را از كالاي ايراني گرفته اند.
وي ادامه داد: ايجاد تعرفه و بهينه ساختن سيستم مالياتي در قلمرو حمايت از توليد داخلي و محدوديت ورود كالاي خارجي، مي تواند وضعيت توليد در كشور را ارتقاء بخشد.
وي با اشاره به اينكه استفاده از توليد ملي به مصرف كننده بر مي گردد كه بايد كالاي داخلي را ترجيح دهد، گفت: برخي به دنبال خريد كالاي خارجي هستند چون كلاس دارد و اين را يك برتري مي دانند.
سياستگذاري و هدفگذاري كلان كشور به عهده مقام معظم رهبري است و ايشان با در نظر گرفتن شرايط مختلف براي هر سال شعار ويژهاي را اعلام ميكنند.
توليد ملي از نگاه صنعتگران در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني كه با اعتقاد قلبي همراه است، را جور ديگر بايد ديد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، جامعه براي پيشرفت و تعالي نيازمند برنامهريزي در عرصههاي مختلف است.
سياستگذاري و هدفگذاري كلان كشور به عهده مقام معظم رهبري است و ايشان با در نظر گرفتن شرايط مختلف براي هر سال شعار ويژهاي را اعلام ميكنند.
گروه صنعت و معدن: پنجمين جشنواره ملي مديران و توليدكنندگان جوان با حضور مسوولان و فعالان صنعتي و اقتصادي برگزار شد. در اين جشنواره از نشان جديد خانه صنعت و معدن جوانان به نام خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان رونمايي شد.
همانند همه همايشهاي صنعتي، اين بار نيز فعالان صنعتي با اشاره به مشكلات بخش صنعت خواستار رسيدگي مسوولان به اين مشكلات و همچنين اصلاح قانون كار شدند.
وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين همايش گفت: اقتصاد متكي به نفت ناپايدار و غيرقابل اعتماد است و مديران و جوانان توليدكننده بايد آرمانهاي خود را در مسير رهايي كشور از اقتصاد متكي به نفت قرار دهند چرا كه اين گونه از اقتصادها پايداري نخواهد داشت.
مهدي غضنفري با بيان اين كه تداوم وابستگي به اقتصاد نفتي، نسلهاي آينده را با مشكلات عديدهاي مواجه ميكند، افزود: بايد در جهت رفع و تغيير اين نقطه ضعف اقدام كرد.
بيما-عضو كارگروه حمايت از توليد گفت: تنها 3 ماه از فرصت قانوني براي استمهال بدهي صنعتگران باقي مانده و اين در حالي است كه هنوز اين مسئله عملياتي نشده است.
آرمان خالقي در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: طبق قانون بودجه 90 تا آخر امسال براي استمهال بدهي واحدهاي صنعتي فرصت داريم و اين در حالي است كه هنوز اين بخش از قانون بودجه عملي نشده و براي اجرا در سال آينده بايد مجدداً در قانون بودجه 91 به تصويب برسد.
وي تصريح كرد: طبق ماده 28 قانون بودجه ۹۰، بانكها ميتوانند بدهي واحدهاي صنعتي را تا سقف 5 سال تقسيط كنند و علاوه بر اين، جرائم توليدكنندگان نيز بايد مورد بخشودگي قرار گيرد.
وي ادامه داد: با وجود فرصت تعيين شده براي استمهال بدهي توليد كنندگان تا پايان امسال، هنوز بانكها اين موضوع را عملياتي نكردهاند.
گروه صنعت و معدن: مشاور سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از تاسيس اولين مركز ملي جوش ايران با كسب تائيد نهايي از رئيسجمهوري در آيندهاي نزديك خبر داد.
عادل بنايي گفت: صنعت جوش كشور يك صنعت راهبردي و زيرساختي است كه بيشتر صنايع با آن مرتبط هستند، اين در حالي است كه كشورهاي پيشرفته صنعتي دنيا از سالها قبل مراكز جوش خود را تجهيز كردهاند و هماكنون محصولات باكيفيتتري را در عرصه فني و صنعتي به دنيا ارائه ميدهند. وي افزود: ايران نيز بنا به مصوبه شورايعالي استاندارد، موفق شده
گروه صنعت و معدن: طرح انتزاع وظايف و اختيارات بخش كشاورزي از وزارت صنعت معدن و تجارت با مخالفت گستردهاي از سوي كارشناسان، فعالان بخش خصوصي و نمايندگان مجلس روبهرو شده است.
مخالفتهاييكه به صراحت و با ارائه دلايل گوناگون در رسانههاي همگاني مطرح شده است. تناقضهايي كه طرح انتزاع با وظايف هر دو وزارتخانه- صنعت، معدن و تجارت و جهاد كشاورزي- دارد، ايجاد زمينه براي موازيكاريهايي كه به كندي در انجام امور منجر خواهد شد، نتايج نامطلوبي كه اجراي برنامههايي مشابه اين طرح در گذشته به دنبال داشته است، ناتواني وزارت جهاد در اجراي و تحقق برنامهها و اهداف محول شده گذشته تنها نمونهاي از دلايلي بوده و هست كه در مخالفت با اجراي طرح انتزاع مطرح شده است.
واگذاري ۳۰۰ شهرك و ناحيه صنعتي در سال توليد ملي
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام شش برنامه محوري اين سازمان از تكميل و راهندازي طرحهاي داراي حداقل ۵۰ درصد پيشرفت فيزيكي در شهركها و نواحي صنعتي درسال توليد ملي خبرداد.
به گزارش گسترش آنلاين از خبرگزاري مهر، فخراله مولايي گفت: سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي در نظر دارد در اولين گام در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني به صورت فوري نسبت به رفع موانع موجود براي تكميل و راهاندازي طرحهاي صنعتي با حداقل ۵۰ درصد پيشرفت فيزيكي به تعداد ۶ هزار و ۲۲۳ فقره با اشتغالزايي ۱۱۷ هزار و ۸۷ نفر اقدام كند.معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از تمركز بر تكميل امكانات زيربنايي شهركها و نواحي صنعتي به عنوان دومين برنامه كليدي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي درسال توليدي نام برد و افزود: نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري، نقش اين سازمان و شركتهاي تابعه را در شكوفايي اقتصادي كشور پررنگتر نموده و انگيزه همه دست اندركاران و تلاشگران اقتصادي ايران اسلامي را به صورت مضاعف تقويت ميكند.وي تصريح كرد: به منظور بسترسازي مناسب براي حضور سرمايه گذاران بخش خصوصي در شهركها و نواحي صنعتي درجهت حمايت از سرمايه ايراني، سازمان صنايع كوچك در سال جاري با تمركز بر تكميل امكانات زيربنايي شهركها و نواحي صنعتي نظير آب، برق، گاز و مخابرات، شرايط مساعد و مطلوب را براي حمايت از سرمايهگذاري بخش خصوصي به عمل ميآورد.مولايي
ضرورت تدوين سند ملي براي تحقق شعار حمايت از توليد ملي
بايد تمامي مشكلات به صورت يك به يك بررسي شود و با استفاده از ظرفيتها و امكاناتي كه در اختيار
داريم براي تحقق شعار سال جاري تلاش كنيم.
معاون اول رييس جمهور گفت: سياستها و برنامه هاي حمايت از توليد بايد پس از تدوين نهايي و هماهنگي ميان همه دستگاهها و بخشهاي مختلف به يك سند ملي تبديل شده و همه بر اساس اين سند، در يك مسير مشخص و در راستاي تحقق شعار حمايت از توليد ملي حركت كنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت ،محمدرضا رحيمي عصر امروز (شنبه) در جلسه كارگروه حمايت از توليد اظهار داشت: در سال 90 برغم مشكلات متعددي كه بر سر راه توليد بود، موفقيتهاي بزرگي در كشور در جهت توليد حاصل شد كه ارتقاء رقم صادرات غير نفتي به بيش از 45 ميليارد دلار يكي از اين موفقيتها بود.
مدير گروه ترويج و آموزش كشاورزي دانشگاه رازي كرمانشاه معتقد است جهاددانشگاهي ميتواند نقش موثري در حل مشكلات بخش كشاورزي و كشاورزان ايفا كند.
دكتر حسين آگهي مدير گروه ترويج و آموزش كشاورزي دانشكده كشاورزي دانشگاه رازي كرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، به مناسبت سالروز تشكيل جهاددانشگاهي ابراز داشت: جهاددانشگاهي پس از پيروزي انقلاب اسلامي با هدف رسيدگي به مسائل و مشكلات حوزههاي مختلف خارج از امور اداري تشكيل شد و تا به امروز پيشرفتهاي قابل توجهي داشته است.
وي افزود: فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در حوزه حل مشكلات بخش كشاورزي و كشاورزان انكار ناپذير است.
آگهي در ادامه با تاكيد بر انيكه از چالشهاي اساسي موجود ارتباط ضعيف بين دانشگاه و صنعت است، اذعان داشت: با توجه به اينكه دولت حامي اغلب واحدهاي صنعتي است و اين واحدها دغدغه بهبود شرايط موجود را ندارند لذا كمتر در جست و جوي ارتقاي وضعيت خود هستند.
وي با بيان اينكه به نظر ميرسد نبود رقابت بين واحدهاي صنعتي اصليترين عامل ضعيف بودن ارتباط دانشگاه با صنعت است، گفت: دانشگاهها توان بسيار بالايي براي ارتقاي سطح صنعت دارند كه اين مهم اغلب از سوي صاحبان صنايع ناديده گرفته ميشود.
خبرگزاري فارس: امام جمعه بجنورد تحقق توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني كه امسال از سوي مقام معظم رهبري به اين نام مزين شده است را نيازمند مشاركت دولت و مردم عنوان كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بجنورد، آيتالله حبيبالله مهمان نواز در آيين نماز جمعه اين هفته مركز خراسان شمالي در مصلاي امام خميني (ره) اظهار داشت: اتكا بر توليد ملي موجب خودكفايي ملي سبب ميشود و همه مسئولان بايد با همدلي بيشتر براي تحقق اين پيام تلاش كنند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه مهمترين مسئلهاي كه بايد همه افراد و مديران آن را دنبال كنند، سرمايهگذاري و رونقبخشي توليد داخلي كشور برشمرد و اظهار داشت: دشمنان براي ضربه وارد كردن به نظام جمهوري اسلامي همه تلاش و توان خود را به كار بستهاند.
خبرگزاري آريا- مدير حوزه علميه استان آذربايجان غربي، تقويت و حمايت از توليد ملي را رمز شكوفايي اقتصادي ايران اسلامي دانست. به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين محمد جواد قهرماني، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: راه دست يابي كشور به استقلال اقتصادي و خودكفايي، مجاهدت اقتصادي و حمايت قاطعانه از توليد و سرمايه ملي است.وي با اشاره به آيه مباركه « ليس للانسان الا ما سعي» گفت: اين يك واقعيت قرآني است كه انسان در سايه سعي و كوشش خود به پيشرفت و تعالي مي رسد.مدير حوزه علميه آذربايجان غربي خاطرنشان كرد: نام گذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري همچون ساليان گذشته، مستند به آيات قرآني و روايات صادره از حضرات معصومين (ع) است.وي با اشاره به اين كه جهان بيني توحيدي تاكيد بر خودكفايي اقتصادي دارد، اظهار داشت: تقويت توليد ملي و تامين مايحتاج مردم در داخل، امروز با توجه به وضعيت تحريم ها، يك ضرورت انكار ناپذير است.
رئيسجمهور تصريح كرد؛ | |
حمايت از توليد، صادرات ملي، سرمايه و كار ايراني دستور كار دولت در سال 91 | |
رييسجمهور در پيام نوروزي به مناسبت حلول سال 1391 تأكيد كرد: به فضل الهي در سال 91 تعهد اين دولت بر عدالت، خدمت، پاكي، مهرورزي و تعالي كشور عميقتر و وثيقتر از سال هاي گذشته در تمام لحظات و فعاليتها جاري بوده و امسال نيز همچون گذشته حمايت از توليد، صادرات ملي، سرمايه و كار ايراني در دستور كار دولت خواهد بود. | |
به گزارش خبرگزاري مهر، محمود احمدي نژاد در پيام نوروزي به مناسب حلول سال 1391 هجري شمسي با تبريك آغاز سال نو و عيد نوروز به امام عصر(ع) كه حقيقت بهار انساني است، مقام معظم رهبري، ملت بزرگ ايران و ايرانيان در سرتاسر عالم كه هستند، خانواده معظم شهيدان، ايثارگران و جامعه بشري، گفت: سال گذشته سالي پرفراز و نشيب و سرشار از شادكاميها، شيرينيها و پيروزيها براي ملت ايران و جامعه بشري و در برخي موارد هم همراه با تلخكاميها بود. |
فاطميامين تاكيد كرد: | |
تدوين نقشهراه حمايت از توليد داخلي/ شناسايي كالاهاي متاثر از تحريم | |
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت تدوين نقشه راه براي حمايت از توليد تاكيد كرد و گفت: نامگذاري صورت گرفته براي سال جاري از سوي رهبر معظم انقلاب، فضاي كلي كشور را براي ايجاد يك حركت همگاني در مسير حمايت از توليد فراهم كرده است. | |
سيدرضا فاطميامين در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري گفت: عنوان توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني كه براي امسال انتخاب شده است، براي ثبت نتايج مثبت در طول سال، نياز به يكسري برنامههاي هماهنگ دارد تا از اقدامات پراكنده دستگاهها جلوگيري شده و در عوض موجب يك حركت هماهنگ در كشور شود. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: همانطور كه از حدود دو سال پيش كارگروه ويژهاي براي مقابله با تحريمها تشكيل شد، لازم است براي تكميل مسير خوداتكايي صنعتي با استفاده از نقشه راهي منسجم و روشن به اهداف تعيين شده در زمينه حمايت از توليدات و محصولات داخلي، امكان عملياتي شدن داده شود. وي در خصوص اقدامات كارگروه مذ كور نيز اظهار داشت: كالاها و فنآوريهاي متاثر از تحريم شناسايي شده و براي توليدكنندگان اين كالاها و تجهيزات تشويقهايي در نظر گرفته شدهاست. |
ريسك پايين به همراه سودآوري بالا در فعاليتهاي غير مولد به گسترش سوداگري در اقتصاد ايران دامن زده و باعث گرديده انگيزهي توليد و سرمايهگذاري مولد كاهش يابد و به جاي آن، سوداگري و دلال بازي رواج يابد.
به گزارش برهان، نگاهي به نامگذاري سالهاي اخير از سوي مقام معظم رهبري نشان از اين دارد كه عرصهي اقتصادي ضرورت و اولويت اصلي است و همچنان كه شاهد گسترش تحريمهاي اقتصادي كشورهاي استثمارگر غربي هستيم، محوريت مباحث كشور نيز حول مقابله با اين تهديدها و تحريمهاست. سال گذشته سال «جهاد اقتصادي» نامگذاري شد و در تداوم آن، امسال از سوي معظمله به عنوان سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايهي ايراني اعلام شد.
در كنار بحث تحريمهاي اقتصادي، مروري بر سند چشم انداز 1404 كشور حاكي از اين است كه دستيابي به قدرت اول اقتصادي همراه با علم و فنآوري در سطح كشورهاي منطقهي آسياي جنوب غربي نيز بايد به عنوان آرمان ملي ملاك اقدامها، برنامهها، تدابير و سياستگذاريها باشد. از اين رو از دو بعد يعني گسترش و تأكيد مكرر غرب بر تحريمهاي اقتصادي و ديگري محوريت چشمانداز نظام بر تحقق قدرت اول اقتصادي در منطقه، اهميت مسايل اقتصادي مبرهن و آشكار است.
در منطقه نيز دو رقيب اصلي ايران در افق چشمانداز يعني «تركيه» و «عربستان» به دور از هرگونه فشار تحريمها و با حمايتهاي مستقيم و غيرمستقيم حاميان غربي خود در تلاش هستند تا با توسعهي اقتصادي و بهبود شاخصهاي اقتصادي خود، به قدرت اول مبدل شوند و در اين راه، ايران را نيز در اين رقابت به شكلهاي مختلف كنار بزنند. تركيه به عنوان رقيب اصلي ايران، قرار گرفتن در ميان 10 اقتصاد برتر جهان و دستيابي به توليد ناخالص داخلي 2 تريليون دلاري را تا سال 2023م. از راه افزايش صادرات سالانه به 500 ميليارد دلار و جذب سرمايهگذاري خارجي يك تريليون دلاري مدنظر دارد و عربستان نيز 2 برابر شدن سرانهي توليد ناخالص داخلي واقعي تا 2025م. را محور تدابير و سياستهاي كلان خود قرار داده است.
با توجه به مطالب ياد شده، دليل و ضرورت تأكيدهاي مكرر رهبري نظام بر پيشرفت اقتصادي مشخص است و شايد تنها راه برون رفت كشور نيز از اين همه هجمهي بيروني، صرفاً اتخاذ رويكرد جهادگونهي اقتصادي است و اولين گام اين حركت جهادگونه نيز از راه رونق توليدات ملي و با اتكا به سرمايههاي ايراني ميسر است. اقتصاد ايران بدليل بيماري هلندي و اتكاي به درآمدهاي نفتي از يك سو و گسترش فعاليتهاي غيرمولد و اقتصاد پنهان از طرف ديگر سالهاست كه با مشكلات فراواني دست به گريبان است و اقتصادي مولد، پويا و سالم ندارد.
روزنامه دنياي اقتصاد:
تعداد مشاهده : 1313 بار كد خبر : IRN- 301790 تاريخ چاپ خبر : يكشنبه 31 ارديبهشت 1391 |
چهار وعده به صنعتگران
دنياي اقتصاد - مهدي غضنفري از چهار اقدام ويژه اين وزارتخانه در راستاي حمايت از توليد خبر ميدهد و ميگويد: اخبار خوش حوزه صنعت و توليد به زودي اعلام ميشود. اختصاص 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملي به حوزه توليد به صورت ريالي، بازگرداندن سه درصد از منابع بانك صنعت و معدن و كشاورزي و بانكهاي تخصصي براي كمك به توليد، فراهم شدن امكان 5 ميليارد دلار «ري فاينانس» و تصويب 10 هزار ميليارد تومان در قالب حمايت از توليد، تازهترين وعدههاي غضنفري به صنعتگران است.
از خبرهاي خوش صنعتي تا انتظار صنعتگران
4 وعده جديد صنعتي محقق ميشود؟
گروه صنعت و معدن- داستان كمك به بخش صنعت همچنان ادامه دارد و در آستانه اجراي فاز دوم هدفمندي به نقطه اوج خود نزديك ميشود. اختصاص 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملي به حوزه توليد به صورت ريالي، بازگرداندن 3 درصد از منابع بانك صنعت و معدن و كشاورزي و بانكهاي تخصصي براي كمك به توليد، فراهم شدن امكان 5 ميليارد دلار «ري فاينانس» از سوي بانك مركزي از طريق بانكهاي عامل داخلي و خارجي و تصويب 10 هزار ميليارد تومان در قالب حمايت از توليد، آخرين اخبار خوش وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت براي صنعتگران است.
وي درباره اينكه بانكها به تجار و فعالان اقتصادي گفتند كه اولويت 3، 4 و 5 تا اطلاع ثانوي ارز مرجع نميگيرند، گفت: اين اولويتها حذف نشدهاند، اما تأمين ارز 1226 توماني براي كالاهاي اساسي، دارو و تجهيزات پزشكي و مواد اوليه كارخانجات، در اولويت قرار دارد.
وي با اشاره به مصوبه 24 ميليارد دلاري دولت براي تأمين ارز مرجع به منظور واردات كالاهاي اساسي و مواد اوليه كارخانجات تصريح كرد: هماكنون به صراحت به سيستم بانكي اعلام شده است كه در مرحله اول تأمين ارز مرجع، ارجحيت با اولويتهاي 1 و 2 است و چنانچه بانكها بتوانند مشكل نقل و انتقالات ارزي را حل و فصل كنند، اولويتهاي بعدي نيز ميتوانند ارز 1226 توماني دريافت كنند.به گفته كرمانشاهي، با توجه به اينكه كالاهاي اساسي كشور در اولويت تأمين قرار دارند، منطقي نيست وقتي ارز مرجع بايد به واردات آنها اختصاص يابد تا نياز كشور تأمين شود، همين ارز به اولويتهايي اختصاص يابد كه ميتوانند از ارز حاصل از صادرات نيز استفاده كنند.وي اظهار داشت: اولويت بندي دهگانه ميزان ارجحيت كالاها و مواد اوليه در تأمين ارز 1226 توماني را نشان ميدهد بنابراين هرچقدر كه سيستم بانكي بتواند در تدارك ارز مرجع، موفقتر عمل كند، اولويتهاي بعدي نيز ارز مرجع ميگيرند؛ در غير اين صورت اولويت با كالاهاي اساسي، دارو و تجهيزات پزشكي و مواد اوليه ضروري برخي كارخانجات است.كرمانشاهي اعلام كرد: واردات در مقابل صادرات ممنوع نيست بلكه تسهيل شده است، چراكه ثبت سفارش گزينهاي داشته كه اظهارنامه را بايد ارائه ميدادند، اما هماكنون اين موضوع لازم نيست؛ به اين معنا كه هر فردي كه صادرات كالا انجام ميدهد، ميتواند از تمامي كالاها به كشور وارد كند، در اين ميان اگر كالاي وارداتي كالاي اساسي باشد ارز مرجع ميگيرد، در غير اين صورت بايد از ارز حاصل از صادرات استفاده كند.
خودروسازان بايد ارز مرجع بگيرند
نجار قائم مقام مديرعامل ايرانخودرو نيز درباره عدم پرداخت ارز مرجع براي واردات قطعات خودرو گفت: از روز پنجشنبه دو دسته (دارو و مواد غذايي) از گروههاي كالاهايي كه ميتوانند ارز مرجع بگيرند مشخص شد.
اما در بين اولويتها بخش قطعات منفصله خودرو نيست لذا واردكنندگان اين بخش مجبورند با دلار آزاد، قطعات و مواد اوليه مورد نياز خودروهاي داخلي را وارد كنند. بطور قطع چنين اتفاقي ثبات بازار خودرو را خواهد گرفت و قيمتها نوسان خواهد داشت و از آنجا كه خودروسازان نقدينگي مناسبي ندارند نميتوانند با چنين شرايطي به تعهدات خود عمل كنند.وي يادآور شد: زمانيكه قيمت قطعات خودرو ثبات نداشته باشد، قطعاً قيمت خودروهاي نهايي نيز تحت تأثير قرار خواهد گرفت.نجار درباره ادامه همكاري با برند پژو نيز اظهار داشت: زماني كه جنرالموتورز قصد داشت به صورت نقدي 7 درصد از سهام پژو را خريداري كند شرط كرد كه همكاري پژو با ايران و زمان آن با هماهنگي جنرالموتورز باشد به همين علت همكاريها دچار مشكل شده است.
وي افزود: عدم همكاري پژو با ايران براي آن مجموعه مشكلات متعددي را ايجاد كرده است.
جالب آنكه شركت پژو فرانسه با اشاره ضمني به زيان خود از تحريمها عليه ايران تصريح كرده است تحت تأثير اين تحريمها فروش سيكيدي اين شركت در نيمه نخست ۲۰۱۲ با كاهش 1/31 درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل به 143 هزار دستگاه رسيد.شركت فرانسوي پژو سيتروئن در گزارش عملكرد خود در نيمه نخست 2012 به كاهش شديد فروش خود در اثر تحريمها عليه ايران اذعان كرد.اين گزارش افزود: «تحريمهاي فزاينده عليه ايران تأمين مالي فروش واحدهاي سيكيدي به مقصد ايران را غيرممكن ساخت كه در نتيجه اين شركت فروش چنين واحدهايي به ايران در نيمه نخست سال 2012 و در راستاي مقررات بينالمللي را متوقف كرد.»
قائم مقام مديرعامل ايرانخودرو درباره پرداخت هزار ميليارد تومان به اين مجموعه گفت: با پرداخت اين پول شرايط توليد بهبود خواهد يافت و ميتوان بخشي از بدهيها به قطعهسازان را جبران كرد.
گروه خودروسازي سايپا هم كه اين روزها كاهش توليد را تجربه ميكند بشدت نسبت به پرداخت هزار ميليارد تومان نظر مثبتي دارد و اظهار داشتند سايپا به قطعهسازان بدهي زيادي دارد و همين امر سبب شده قطعهسازان نتوانند براي خريد مواد اوليه اقدام كنند به همين علت پرداخت هزار ميليارد تومان ميتواند چرخ سايپا را بچرخاند.
ابراهيمي در گفتگو با مهر: | |
ويژه نامه "راهبردهاي فرهنگي توليد ملي" در شبكه تبليغي كشور منتشر مي شود | |
مشهد - خبرگزاري مهر: كارشناس آموزش تبليغات اسلامي خراسان رضوي گفت: ويژه نامه نشست راهبردهاي فرهنگي در مسير توليد ملي در شبكه تبليغي كشور منتشر مي شود. | |
عبدالله ابراهيمي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: منابع تدوين شده پيرامون راهبردهاي فرهنگي در حوزه توليد ملي كم بوده و براي فرهنگ سازي در زمينه توليد ملي نياز به منابع گسترده در اين خصوص داريم. وي ادامه داد: منابع فرهنگ سازي در زمينه توليد ملي بايد در اختيار جامعه فرهنگي و شبكه تبليغي قرار گيرد تا بتوانيم تبليغي فراگير و جامع در خصوص شعار سال و ايجاد بستري مناسب براي حمايت از كار و سرمايه ايراني داشته باشيم. ابراهيمي تصريح كرد: فعاليت هاي فرهنگي در خصوص پيام نوروزي مقام معظم رهبري و شعار سال بسيار ضرورت دارد و اداره كل تبليغات اسلامي برنامه هاي مختلفي در اين زمينه خواهد داشت. |
سبحاني نيا در گفتگو با مهر: | |
تأمين نياز داخلي در شعار امسال تضمين شده/ايجاد شغل با حمايت از توليدملي | |
عضو هيأت رئيسه مجلس با اشاره به اينكه دشمن امروز انسجام ملي و وحدت را مورد هدف قرار داده است، گفت: گروه ها و شخصيت ها سياسي نبايد بر هم زننده وحدت در جامعه باشند و انسجام ملي بايد امروز به عنوان يك موضوع جدي مورد توجه همگان قرار بگيرد. | |
حجتالاسلام حسين سبحاني نيا عضو هيات رئيسه مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص نامگذاري سال جديد و همچنين فرمايشات مهم مقام معظم رهبري در ابتداي سال در جوار بارگاه ملكوتي امام رضا(ع) گفت: بيانات مقام معظم رهبري در ابتداي سال 91 و انتخاب شعاري براي امسال برخاسته از يك نگاه و تحليل دقيقي است كه ايشان هر سال از مسايل، ضرورتها و نيازهاي كلي كشور دارند و براساس آن اين شعار محوري را انتخاب ميكنند. وي در ادامه افزود: به اعتقاد من انتخاب شعار "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" بعد از سال جهاد اقتصادي در ادامه برنامههايي است كه در سالهاي گذشته داشتيم. |
يكي از مهم ترين ابعاد اصلي توليد ملي بعد فرهنگي آن است؛ هم از اين روي بايد گفت كه توليد ملي ابزار صدور انقلاب، صدور ايده و صدور آرمان آن است. نكته آنجاست كه، با توجه به اينكه توليد در انديشه اسلامي پاك، ارزشي عادلانه است، رعايت فطرت بشري در آن مشهود خواهد بود. استفاده از توليدات داخلي موجب شكل گيري سبك زندگي بر مبناي ارزش هاي اسلامي خواهد شد؛ بدين ترتيب، توليد ملي مي تواند ابزار صدور ارزش و فرهنگ تلقي شود.غرب به وسيله توليد كالا، تكنولوژي و محصولات، توانسته است جنگ نرم را پيش براند. ما نيز بايد استفاده از همين روش جهان غرب به گسترش نفوذ نرم خود در دنيا بپردازيم.
حمايت از كار و سرمايه ايراني پرواضح است كه در مسيري كه توليد ملي نياز به سرمايه ايراني داريم.در واقع، علاوه بر اينكه سرمايه بايد از خودمان باشد بايد مديريت توليد نيز با تفكر و تدبير اسلامي انجام شود؛ نه با شيوه هاي مديريتي غرب. به زبان ديگر بايد به دنبال فكر ايراني با مديريت ايراني باشيم. توليد ملي همراه با پيدايش استقلال اقتصادي و فرهنگ اقتصادي اسلامي- ايراني در دل تمدن نوين اسلامي خواهد شد.
توليد كالا بر مبناي فرهنگ و ارزش هاي جامعه اسلامي موجب صيانت اين جامعه در برابر صدمات ناشي از ورود فرهنگ بيگانه در آن است. ناگفته پيدا است كه كالاها حاوي فرهنگ باشند. بنابراين كالاها سبك زندگي را تغيير مي دهند و، به اين ترتيب، در نتيجه ورود كالاهاي بيگانه فرهنگ با هم جامعه و اعضاي خود بيگانه خواهد شد. توليد داخلي مفهوم فراتر از معناي اقتصادي صرف دارد. دامنه توليد ملي تنها به بحث تحريم و جلوگيري از آن محدود نمي شود؛ بلكه معنايي فراتر از استقلال اقتصادي دارد و هدف از آن ساخت تمدن اسلامي ايراني است. تفكر و انديشه اسلامي حاوي پيامي نو براي جهانيان است؛ پيامي كه بر مبناي آن به تأسيس تمدن همت بايد گماشت.
توليد ملي ابزاري براي توسعه فرهنگ ديني و فرهنگ اسلامي- ايراني است. اين نكته را از آنجا مي توان دريافت كه انديشه هاي سياسي هر جامعه جهت گيري هاي آن جامعه را روشن مي كند. به تعبير ديگر اين گروه از انديشه ها تمايلات، تعلقات و سمت و سوي آن جامعه را مشخص مي كند. در پاسخ به اينكه يك جامعه به لحاظ انديشه هاي سياسي اش به دنبال چه آرماني است؟ بايد گفت سه حوزه مسائل سياسي، فرهنگي و اقتصادي با هم ديگر مرتبط هستند به هم تأثير و تأثر دارند.
مسائل فرهنگي اركان و اجزاي جهت گيري را مشخص و معين مي كند. براي مثال در يك جامعه دين محور فرهنگ در مجموعه باورها و ارزش هاي پذيرفته شده ي آن جامعه اعم از آداب و سنن و رفتار، گفت و گو، پوشش، مسكن، خوراك، گفتمان هاي هنري در جريان، شهرسازي و ... متجلي مي شود. از اين روي مي توان گفت كه اقتصاد نيز، به يك معنا، جايگاه بروز و ظهور فرهنگ است.وقتي جهت گيري هاي ما در حوزه فرهنگ تبديل به علم، نقشه، تئوري و ادبيات مي شود پس نتيجه مي گيريم مي توان تجلي و ظهور فرهنگ را در قالب ساختمان و ساختارهاي اجتماعي و تفريحات و ابزارهاي تفريحي يك جامعه شناسايي نمود.
آنچه نيازمند سرمايه توجه ويژه است تلاش نظام سرمايه داري براي ايجاد وابستگي اقتصادي و تأثير منفي بر استقلال اقتصادي جامعه اسلامي است. اين روند با هدف گرفتن حيات اقتصادي به سوي ضربه زدن به استقلال سياسي و فرهنگي پيش مي رود. در نگاهي دقيق تر به شعارهاي انقلاب اسلامي بايد گفت كه اين روند پيشرفت و ترقي با توجه به شعار نه شرقي و نه غربي مطرح مي شود و به نوعي ساختار عملياتي آن مشخص مي گردد. شعاري كه با گذشت سه ده از انقلاب شكوهمند اسلامي اكنون ضرورت عملي آن بيش از پيش مشخص شده است. در واقع استقلال سياسي مبتني بر استقلال فرهنگي است.
بر هيچ كس پوشيده نيست كه كشور ما براي دستيابي به موقعيت كنوني خود هزينه هاي بسياري را داده است. استقلال سياسي با فدا شدن بسياري از جوانان اين سرزمين به دست آمده است. انقلاب اسلامي در پايان دهه دوم به سمت استقلال فرهنگي بيشتر حركت كرديم؛ از آن زمان تاكنون حدود 10 سال است كه مقام معظم رهبري بر اين رويكرد مهم تأكيد دارند. مطمئناً جنبه ديگر استقلال حركت به سمت پيشرفت است به عبارت ديگر براي دستيابي به استقلال كامل و تحقق آرمانهاي انقلاب اسلام بايد به سمت استقلال اقتصادي حركت كرد.
جامعه اسلامي ايران، بعد از انقلاب شكوهمند سال 57، به عنوان الگويي توانا براي ملت هاي مسلمان شناخته شد. حقيقت امر آن است كه فرآيند، اهداف و شعارهاي انقلاب اسلامي نه فقط براي جهان اسلام؛ بلكه براي همه ملت هاي مستضعف و رنج كشيده ارايه دهنده الگويي بزرگ و متعالي است. نمونه اي كه برنامه هاي موفق آن مي تواند به پيشرفت ملت هاي ديگر نيز مدد رساند؛ چه آنكه ايدئولوژي انقلاب اسلامي حمايت بسياري از انسان هاي ستم كشيده جهان را پشت سر خود دارد و در امتداد مسيري اين گونه اي است كه كمر همت نسبت به عملي سازي شعارهاي خود بسته است. بي ترديد يكي از اهداف انقلاب شكوهمند اسلامي سال 57 دستيابي به استقلال اقتصادي و خودكفايي است.
در مطالعه و بررسي روند پيروزمند انقلاب اسلامي مي توان به بررسي شعارهاي آن پرداخت. اگر بخواهيم اين شعارهاي مردم در جريان انقلاب اسلامي توجه داشته باشيم. يكي از مهمترين شعارهاي زمان انقلاب "استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" بود.نگاهي به اين شعار مهم نشان مي دهد كه روحيه انقلابي در انقلاب اسلامي تا چه حد ميزان مستعد پرورش انديشه حمايت از توليد ملي در راستاي كسب عزت و خودكفايي است.
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، نان را ميتوان بدون شك پرمصرفترين ماده غذايي بسياري از مردم جهان و از جمله ايرانيها دانست. سفره بدون نان بركتي نداشته و قوت لايموت چنان با زندگي مردم گره خورده كه حتي دولت براي افزايش قيمت آن برنامه جداگانهاي را در مقايسه با ساير كالاها به اجرا درآورد.
اما مردم ايران سالها است كه از كيفيت پايين ناني كه خريداري ميكنند، ناراضي بوده و آنقدر به اين نارضايتي بيتوجهي شده كه مردم هم ديگر به وضعيت موجود عادت كردهاند و اگر نان باكيفيت بخرند، شايد تعجب كنند.
مشرق - اگر مسئولان كشور تصميم بگيرند كه در مقابل ناملايمات كوتاه مدت گراني كالاي ايراني در بازار، اقدام به واردات سريع آن كالا از خارج بنمايند تا به اصطلاح افكار عمومي را راضي نگه دارند، هيچگاه شعار حمايت از توليد ملي، تحقق نخواهد يافت. ضمن اينكه مقصر اصلي در كمبود كالاي ايراني در بازار در مرحله اول متوجه مسئولان مربوطه است كه با عدم برنامه ريزي و پيش بيني هاي لازم و عدم توجه به اخطارهاي توليد كنندگان مربوطه، بازار را به مرحله اي رسانند كه كمبود بوجود آمد. در اين صورت «راحترين» و «بي دردسرترين» اقدام مسئولان، همين است كه هرچند روز يكبار، وزير ذيربط اعلام مي كند كه دولت سريعاً نسبت به واردات كالاي گران شده از خارج اقدام خواهد كرد! يعني پول نفت را كه در شرايط تحريم كنوني، به سختي حاصل مي شود و بايد براي واردات كالاي اساسي و سرمايه اي بكار گرفته شود، براي خريد پائين ترين كالاي مصرفي بكار مي بريم تا اولاً افكار عمومي را آرام كنيم و ثانياً پوشش مناسبي براي عدم برنامه ريزي مسئولان ذيربط پيدا نمائيم.
اجازه بدهيد از يك نمونه عيني كه اين روزها نقل محافل است، آغاز نمائيم. و آن هم موضوع «مرغ» است كه وزير تجارت ما ديروز با افتخار اعلام كرد كه بزودي «مرغ وارداتي» توسط دولت و بخش خصوصي، التهاب بازار را خواهد كاست. براي توضيح بيشتر، چند نكته را متذكر مي شويم:
مهر: احمد نعمتبخش در گفتگو با مهر خواستار توجه هرچه بيشتر به توليدات ملي از سوي دستگاههاي مختلف شد و گفت: براساس فرمايش مقام معظم رهبري، سال 91 بايد سال حمايت از توليد ملي باشد، بر همين اساس به نظر ميرسد كه بهبود فضاي كسب و كار براي توليد، اولين گام در راستاي حمايت از محصولات توليد داخلي و توليدكنندگان است.
دبير انجمن خودروسازان افزود: در سالهاي اخير، فضاي كسب و كار براي توليد اصلا مساعد نبوده و مشكلات متعددي بر سر راه توليدكنندگان وجود داشته است، اين درحالي است كه مشكلات متعددي با وزارتخانههاي مختلف از جمله وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ساير وزارتخانههاي مرتبط با توليد وجود دارد؛ ضمن اينكه قانون كار نيز هنوز اصلاح نشده است و همين امر، مشكلات بسياري را پيش روي توليد قرار داده است.
وي خواستار همكاري هرچه بيشتر بانك مركزي و سيستم بانكي با توليدكنندگان در راستاي حل مشكلات مالي شد و تصريح كرد: با توجه به مسائل تحريم و مشكل بودن نقل و انتقالات مالي، عدم امكان گشايش السي و نيز حوالجات ارزي، به نظر ميرسد كه بايد زمينه براي حل اين مشكلات با راهكارهاي هوشمندانه فراهم شود.
همراهان نيوز: آغاز فرهنگ سازي از «نهاد خانواده»، مي تواند به عنوان يكي از مؤثرترين و بهترين راهكارها براي حمايت حقيقي از «توليد ملي و كار و سرمايه ي ايراني» به شمار رود.
به گزارش روابط عمومي انجمن مطالعات خانواده حجت الاسلام والمسلمين حسن ناصري پور ضمن تبريك فرارسيدن سالروز ولادت باسعادت يگانه دخت نبي مكرم اسلام، حضرت فاطمه ي زهرا (سلام الله عليهما) به خبرنگار ما گفت: درست است كه نهاد خانواده، كوچكترين واحد اجتماع است، اما در طول تاريخ، همين نهاد مقدس و پاك، خاستگاه و منشأ بسياري از رويدادها و تحولات مثبت و اثرگذار در عرصه هاي ديني و مذهبي، فرهنگي و اجتماعي، سياسي و اقتصادي، علمي و آموزشي و ... شده است.
چاره انديشي براي شناسايي و جذب و هدايت منابع داخلي و خارجي به سمت توليد و متقابلا سرمايه گذاري خارجي و در مجموع تامين منابع مالي مورد نياز براي گسترش و رشد محيط كسب و كار نيز، يكي ديگر از راهبردهايي است كه مي تواند در اين زمينه نقش اساسي داشته باشد.
اولويت دادن به توسعه امور زير بنايي: اولويت دادن به امور زير بنايي و نيازهاي پايه اي بويژه كشاورزي و برخي از محصولات صنعتي كه جزء ضروريات اجتناب ناپذير كشور محسوب مي شوند، ضمن ايجاد تضمين لازم براي مضاعف شدن ارزش و اعتبار سرمايه ايرانـي، مي تواند تاثير قابل ملاحضه اي در رشد و ارتقاء سطح توليد داشته باشد.
تسريع در خصوصي سازي صنايع: خصوصي سازي صنايع مشروط بر آنكه تمام جوانب كار و پيامدهاي بلند مدت و ميان مدت آن مورد توجه قرار گرفته و كاملا طبق ضوابط و برنامه هاي از پيش تعيين شده صورت بگيرد، نقش مهمي در مردمي كردن اقتصاد و در نتيجه رشد و شكوفايي توليد در كشور خواهد داشت و لذا اين موضوع نيز مي تواند به عنوان يك راهبرد اساسي، از جايگاه بالايي در اين زمينه برخوردار باشد.
به نــــظر مي رسد، طي سالهاي گذشته وضع بسياري از قوانين و بخصوص مقررات از جمله قوانين و مقررات اقتصادي و تجاري، تابع شرايط موجود بوده و براي رفع و حل فوري و مقطعي مشكلاتي صورت پذيرفته كه اصناف مختلف در مسير فعاليتهاي خود با آن مواجه مي شدند، به همين دليل در برخي از موارد قانونگذاري بدون مطالعه كافي و توجه به آثار و پيامدهاي كوتاه مدت و بلند مدت آن بر ساير اقشار و اصناف مرتبط تنظيم شده است.
گاهي نيز قوانين و مقررات با پيگيري و بعضا اعمال نفوذ غير مستقيم و پنهان برخي از ذينفعان و صاحبان سرمايه، تهيه و تصويب و براي اجرا ابلاغ شده است و خواسته و يا ناخواسته با سود فراوان و يا خسارتهاي جبران ناپذير براي يك بخش مشخص از زنجيره توليد و تامين همراه بوده و لذا نتوانسته از ثبات و پايداري لازم برخوردار باشد.
جلوگيري از خام فروشي مواد اوليه همواره يكي از دغدغه هاي اصلي مسئولين جمهوري اسلامي بشمار مي رفته است و اگرچه طي سالهاي اخير، اقدامات ارزشمندي براي رفع اين مشكل صورت پذيرفته، اما اولا اين تلاشها كافي نبوده و تنها در برخي از بخشها اتفاق افتاده و ثانيا در بسياري از موارد مانند پتروشيمي، اين اقدام محدود به توليد مواد ثانويه از مواد اوليه شده و هنوز ايجاد ارزش افزوده و كامل از طريق فرآوري و توليد محصولات جانبي و نهايي محقق نشده و ثالثا به علت غفلت مسئولين ذيربط، تا حد زيادي خام فروشي علم و دانش، جايگزين خام فروشي ساير مواد گشته است و لذا سرعت بخشيدن به اجراي اين راهبرد، ضروري و داراي اولويت به نظر مي رسد.
بديهي است كه كاهش هزينه ها و همچنين ارتقاء كيفيت در بخش توليد اعم از كالا و خدمات، علاوه بر شاخصه گذاري و تعيين استانداردها، مستلزم نظارت و كنترل كافي، اصولي و مستمر بر چرخه تامين، توليد، توزيع و مصرف مي باشد و لذا بايد ابزارهاي كنترلي و بخصوص قضايي نيز، براي تحقق اين راهبرد فوق العاده مهم و اثرگذار تعريف و نقش هر دستگاه در اين زمينه به درستي مشخص و روشن گردد.
اين مرجع تقليد در آغاز سلسله مباحث تفسيري خود در ماه مبارك رمضان كه در شبستان امام خميني حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار ميشود، با ابراز خرسندي از تشكيل جلساتي ميان دولت و مجلس خاطرنشان كرد: البته مردم هم در اين زمينه نبايد خيلي براي تامين برخي مواد غذايي اصرار كنند. عده زيادي درباره قيمت مرغ اصرار ميكنند؛ در حالي كه اگر گوشت مرغ نخورند خيلي مسئله مهمي نيست. بيشتر اطبا گفتهاند كه مواد گوشتي غذاي مناسبي براي انسان نيست و نبايد افراط كرد؛ تنها مقدار كمي لازم است.
وي با بيان اينكه من خودم تصميم گرفتم گوشت مرغ نخورم، تاكيد كرد: من بدون اينكه در اين مسئله تحريم كنم، خودم تصميم گرفتم گوشت مرغ نخورم. مردم هم ميتوانند با جمع و جور كردن اطراف كار در مقابله با گراني سهيم باشند؛ البته دولت هم بايد براي برطرف كردن گرانيها كمر همت ببندد.